П`ятниця, 27.09.2024, 11:23
Вітаю Вас Гість | RSS

СТРУПКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна

Головна » 2018 » Лютий » 14 » ​​​​​​​Тиждень математики
15:34
​​​​​​​Тиждень математики

Тиждень математики

«Предмет математики настільки серйозний, що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим» під таким девізом з 05.02.2018 по 09.02.2018р. в школі пройшов тиждень математики . Заходи тижня були направлені на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до математики . Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

До участі в тижні математики були залучені учні 5-11 класів. Щоб цього досягти, крім загальних міроприємств проводилися тематичні ігри і конкурси в кожному класі.

Перший день тижня розпочався із оголошення на шкільній лінійці плану проведення тижня математики. Упродовж дня учні представляли свої математичні газети «Цікаві факти про вчених математиків».

Учні 8- 11 класів відвідали конференцію «Сторінки написані жіночою рукою».     Метою даної конференції було ознайомити учнів з життєвими шляхами і науковими здобутками жінок-математиків; формувати філософське сприймання світу як органічне поєднання духовності і науковості; розширити кругозір учнів, збагатити їх інтелект, виховувати в них свідоме ставлення до здобуття знань і потреби корисного їх застосування.  

         Учасники конференції розповіли про жінок, які вписали свої сторінки в історію математики. Вони народились у родинах з різним соціальним становищем, жили у різних країнах, та що казати, творили у різні епохи. Але їх обєднали захоплення і любов до великої науки – математики!

 Учні  ознайомилися з  жінками-математиками, яким довелося надзвичайно багато працювати, терпіти, чекати,  довідались про їх життя,  історії кохання, почули спогади і озвучені мрії, у тому числі й про математику, – без яких їх життя було б позбавленим сенсу.

         Але навіть у вирі негараздів, труднощів, хвороб та безлічі проблем, їх краса та душа залишилися незбагненно чистими, світлими, прекрасними і привабливими для нас.

        У вівторок між учнями 8-10 класів проведено бінарну гру «Хочу стати відмінником». Метою якої було перевірити у цікавій формі знання учнів з різних предметів(математика, інформатика, біологія, англійська мова), показати зв’язок між ними; перевірити вміння застосовувати знання в стандартних і нестандартних ситуаціях, розкрити  творчі здібності, кмітливість і винахідливість; вчити вмінню працювати у команді, з допомогою атмосфери суперництва між командами, спонукати учнів,  до колективного пошуку відповідей на запитання, навчити швидко приймати правильні рішення, прислухатися до думки товариша, підвищувати інтерес навчання, заохочувати самостійно здобувати, поглиблювати свої знання.

Для учнів 6 класу в середу проведено відкритий урок-подорож за темою «Додавання раціональних чисел»

   Навчальна мета якого удосконалювати вміння і навички додавання  раціональних чисел з однаковими і різними знака, ознайомити учнів з історією Київської Русі за часів Володимира Мономаха;

Розвиваюча мета: розвивати пам'ять, увагу, логічне мислення, математичну мову;

Виховна мета: виховувати кмітливість, наполегливість, інтерес до математики та історії, почуття патріотизму, відповідальності, вміння працювати самостійно.

  Фіналом дня був виховний захід «Віртуальна мандрівка» «Математична Різдвяна казка». В заході взяли участь учні 5 – 7 класів. Діти з великою цікавістю розв’язували задачі , які були пов’язані з Різдвом Христовим, виконували різні колядки,  прославляючи Маленького Ісусика.  

         У четвер члени МО відвідали урок-проект з геометрії у 7 класі «Таємниці трикутників» на якому клас було поділено на 4 групи «Дослідники», «Теоретики», «Лірики», «Практики». Кожна група заздалегідь отримала певне завдання, і на даному уроці кожна група представляла свою роботу. Усі з захопленням слухали  цікаві факти про трикутники, розказували вірші та казки, розв’язували задачі, які запропонувала група «Практики».

         У п’ятницю учнями 9 класу було представлено захист буклетів «Математичний калейдоскоп» , а учнями 7 -8 класів- презентація творчих доробок «Математика в житті людини».

Переглядів: 297 | Додав: danysjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

e-mail:school_str@ukr.net